Verschil tussen een Referring Domain en een backlink?

Voordat we het verschil tussen een verwijzend domein (Referring Domain) en een backlink bespreken, hebben wij enkele feiten voor je.

Alleen de feiten.

Domein: Een domein is de unieke descriptor van een organisatie die wordt vermeld binnen een URL. In de URL “https://www.linkboosters.nl,” is linkboosters bijvoorbeeld de domeinnaam.

Referring Domain: Verwijzend domein ook wel een ref-domein genoemd, een verwijzend domein is een domein waarvan backlinks afkomstig zijn.

Backlink: Een backlink is een link op een andere website die naar je site verwijst.

Dus een verwijzende domein is waar de backlinks vandaan komen en backlinks zijn de links op de websites die een link vormen naar je site.

Dummies: Beschouw het verwijzende domein als een telefoonnummer en backlinks als het aantal keren dat je een oproep van dat specifieke nummer hebt gekregen.

Waarom je het verschil moet weten.

Als jij je backlink-profiel hebt geanalyseerd, heb je gezien hoeveel verwijzende domeinen en backlinks naar de website verwijzen. Maar wat betekenen ze?

Waar je naar op zoek bent, is de verhouding van verwijzende domeinen (referring domains) tot backlinks. Als je een massa backlinks en niet heel veel verwijzende domeinen hebt, is je backlink-profiel erg zwak.
Voorbeeld: Als je 10 verwijzende domeinen en 110 backlinks hebt, analyseert Google je website op schaduwrijke (black-hat) backlinks, wat een negatief effect heeft op je pagina rankings.

Google straft de website wanneer je linkprofiel veel backlinks en lage verwijzende domein heeft omdat, wanneer het grote aantal backlinks afkomstig is van een paar sites, het bijna altijd gaat om een niet- natuurlijk linkprofiel.

Betere in- content backlinks krijgen.

Als je ziet dat de backlinks allemaal afkomstig zijn van een paar verwijzende domeinen, moet je nog wat werk verzetten. Begin met het lezen van ons advies over de beste manier om backlinks voor white-hat SEO te krijgen. Gebruik deze tips om het aantal verwijzende domein backlinks naar je site te verhogen. Dit kost tijd, maar het is de moeite waard. Google is altijd op zoek naar kwalitatieve, natuurlijke backlinks en zal je belonen als je deze kunt verkrijgen.

Om het je een stukje makkelijker te maken heeft Linkboosters zes in- content linkbuilding pakketten beschikbaar, wij hebben namelijk een strategie die wel werkt.
Mocht je een SEO-consult willen voor je online onderneming twijfel dan niet en start het gesprek.